Subscribe our Channel and Learn How to type in Tamil Online in 2 minutes
Visit our YouTube page to watch video on full screen.
இந்திய மாநிலமான தமிழ்நாடு மற்றும் இலங்கையில் தமிழ் மொழி பேசப்படுகிறது. இந்தியாவில் சுமார் 5.9% மக்களும், இலங்கையில் 15% பேரும் இந்த மொழியைப் பேசுகிறார்கள். இது உலகின் பிற பகுதிகளிலும் பேசப்படுகிறது. எ.கா. மொரீஷியஸ், மலேசியா மற்றும் சிங்கப்பூர். இது 76 மில்லியனுக்கும் அதிகமானோர் பேசுகிறது மற்றும் அதன் வரலாறு 2000 ஆண்டுகளுக்கும் மேலானது.
For those whose first language is not Tamil, typing and translating from Tamil to Malayalam can be challenging. Many websites and agencies provide online and offline translation and interpreting services, but these services can be expensive, and free options often offer poor or unreliable translations.
While it makes sense to hire professionals for translating specialized subjects and official documents, there is no need to pay for translating commonly used words and phrases. For this purpose, our online software can be used.
Our translation software provides high-quality translation results for free, as it uses Google’s powerful translation API to instantly translate sentences between Tamil and Malayalam. You can use our tool to translate up to 5000 characters per request—and the good news is, you can make unlimited requests.
Though the translation result may not always be 100% accurate, it can be quite accurate with a few modifications. We have also integrated Google’s Input Tool, which allows you to easily edit or modify the translated Tamil text. Additionally, our software is continuously evolving, and we hope it will soon produce near-perfect translations.
Our tool also allows you to download or copy the translated text, making it easy to share on social media or use in word processing software (such as Microsoft Word) for further formatting.
If you have suggestions for improving our Tamil to Malayalam translation, please let us know on our Facebook page.
Finally, we would appreciate it if you would like and share our page with your friends and family.
You can easily translate Tamil words, sentences and phrases into corresponding Malayalam.
For example:Typing "தமிழ் மொழி குறைந்தது 2,000 ஆண்டுகளாக உள்ளது." will be converted into "തമിഴ് ഭാഷ കുറഞ്ഞത് 2,000 വർഷമായി നിലനിൽക്കുന്നു."
You can also use this software as a dictionary to convert Tamil to Malayalam.
For example:ஆணவம் meaning in Malayalam will be "ധാർഷ്ട്യം (dharsṭyam)"
அழகான meaning in Malayalam will be "ശുഭ്രവസ്ത്രം (subhravastram)"
Hindi To Tamil, Tamil To English, Tamil To Hindi, Hindi To Tamil, Malayalam To Tamil, Kannada To Tamil, Sinhala To Tamil, Malayalam To Indonesian, Indonesian To Malayalam
தமிழில் தொடங்குவதற்கு பொதுவாகப் பேசப்படும் சொற்றொடர்களைக் கற்றுக்கொள்ளுங்கள். நீங்கள் தமிழகம் அல்லது இலங்கையின் தமிழ்ப் பகுதிக்குச் செல்லும் சுற்றுலாப் பயணியாக இருந்தால், சுற்றிப் பார்ப்பதற்கும் அன்றாட நடவடிக்கைகளை மேற்கொள்வதற்கும் அடிப்படை சொற்றொடர்களைக் கற்றுக்கொள்ளலாம்.
Hello. / Hi.
வணக்கம். / வணக்கம்.
(Vanakkam. / Vanakkam.)
ഹലോ. / ഹായ്.
(halayaa. / hai.)
How are you?
எப்படி இருக்கிறீர்கள்?
(Eppati irukkirirkal?)
സുഖമാണോ?
(sukhamaaneaa?)
I am fine. And you?
நான் நன்றாக இருக்கிறேன். மற்றும் நீங்கள்?
(Nan nalamaka irukkiren. Marrum ninkal?)
എനിക്ക് സുഖമാണ്. താങ്കളും?
(enikku sukhamaanu. thaankalum?)
What is your name?
உங்கள் பெயர் என்ன?
(Unkal peyar enna?)
എന്താണ് നിന്റെ പേര്?
(enthaanu ninte peru?)
My name is Aaditya.
என் பெயர் ஆதித்யா.
(En peyar atitya.)
എന്റെ പേര് ആദിത്യ.
(ente peru aadithya.)
I am pleased to meet you.
உங்களை சந்திப்பதில் மகிழ்ச்சி அடைகிறேன்.
(Unkalai cantippatil makilcci ataikiren.)
നിങ്ങളെ കണ്ടതിൽ എനിക്ക് സന്തോഷമുണ്ട്.
(ningale kandathil enikku sandoshamundu.)
Thank you.
நன்றி.
(Nanri.)
നന്ദി.
(nandi.)
You are welcome.
நீங்கள் வரவேற்கப்படுகிறீர்கள்.
(Ninkal varaverkappatukirirkal.)
നിനക്ക് സ്വാഗതം.
(ninakku swagatham.)
Please.
தயவு செய்து.
(Tayavu ceytu.)
ദയവായി.
(dayavaayi.)
Excuse me. / Sorry.
மன்னிக்கவும். / மன்னிக்கவும்.
(Mannikkavum. / Mannikkavum.)
എക്സ്ക്യൂസ് മീ. / ക്ഷമിക്കണം.
(exscus mee. / kshamikkanam.)
Yes. / No.
ஆம். / இல்லை.
(Am. / Illai.)
അതെ. / ഇല്ല.
(athe. / illa.)
Good morning.
காலை வணக்கம்.
(Kalai vanakkam.)
സുപ്രഭാതം.
(suprabhaatham.)
|
Do you speak English?
நீங்கள் ஆங்கிலம் பேசுகிறீர்களா?
(Ninkal ankilam pecukirirkala?)
നീ ഇംഗ്ലീഷ് സംസാരിക്കുമോ?
(nee english samsaarikkumehaa?)
I don’t speak English well.
எனக்கு ஆங்கிலம் நன்றாகப் பேசத் தெரியாது.
(Enakku ankilam nanrakap pecat teriyatu.)
എനിക്ക് ഇംഗ്ലീഷ് നന്നായി സംസാരിക്കാനറിയില്ല.
(enikku english nannaayi samsaarikkanariyilla.)
I speak a little Hindi.
நான் கொஞ்சம் ஹிந்தி பேசுவேன்.
(Nan koncam hinti pecuven.)
ഞാൻ കുറച്ച് ഹിന്ദി സംസാരിക്കും.
(njaan kurachu hindi samsaarikkum.)
Do you understand?
உனக்கு புரிகிறதா?
(Unakku purikirata?)
നിനക്ക് മനസ്സിലാകുന്നുണ്ടോ?
(ninakku manasilaakunnundaaa?)
I don’t understand.
எனக்கு புரியவில்லை.
(Enakku puriyavillai.)
എനിക്ക് മനസ്സിലാകുന്നില്ല.
(enikku manasilaakunnilla.)
Please speak slowly.
தயவுசெய்து மெதுவாக பேசுங்கள்.
(Tayavuceytu metuvaka pecunkal.)
സാവധാനം പറയൂ.
(saavadhaanam parayoo.)
Please say it again.
தயவுசெய்து மீண்டும் சொல்லுங்கள்.
(Tayavuceytu mintum collunkal.)
ദയവായി ഒന്നുകൂടി പറയൂ.
(dayavaayi onnukoodi parayoo.)
I am looking for the Hotel.
நான் ஹோட்டலைத் தேடுகிறேன்.
(Nan hottalait tetukiren.)
ഞാൻ ഹോട്ടൽ തിരയുകയാണ്.
(njaan hottal thirayukayaanu.)
How can I get there?
நான் எப்படி அங்கு போவது?
(Nan eppati anku povatu?)
ഞാൻ അവിടെ എങ്ങനെ എത്തും?
(njaan avide engane athum?)
I would like to book a room.
நான் ஒரு அறையை முன்பதிவு செய்ய விரும்புகிறேன்.
(Nan oru araiyai munpativu ceyya virumpukiren.)
ഒരു മുറി ബുക്ക് ചെയ്യാൻ ഞാൻ ആഗ്രഹിക്കുന്നു.
(oru muri booku cheyyaan njaan aagrahikkunnu.)
How much is it per night / person?
ஒரு இரவு / நபருக்கு எவ்வளவு?
(Oru iravu/ naparukku evvalavu?)
ഒരു രാത്രിക്ക് / ഒരാൾക്ക് ഇത് എത്രയാണ്?
(oru raathrikku / oralkku ithu ethrayaanu?)
Can I change money?
நான் பணத்தை மாற்றலாமா?
(Nan panattai marralama?)
എനിക്ക് പണം മാറ്റാൻ കഴിയുമോ?
(enikku panam mattan kazhiyumo?)
|
Updated: